Nieuw project voor EU-instellingen

CODUCO heeft een overheidsopdracht voor het Europees Parlement gewonnen. In opdracht van het Europees Parlement zal CODUCO de volgende jaren een helpdesk uitbaten die de aankopers van 8 Europese instellingen (Europees Parlement, Europese Commissie, Comité van de Régio's Europese Raad ECB, …) ondersteunt bij het opnemen van duurzaamheidsclausules in hun overheidsopdrachten. Dit project verloopt in samenwerking met ICLEI.

CODUCO in BRUZZ magazine

CODUCO geeft op de website en in de krant van Bruzz zijn mening over voedselverspilling: "De consument wil zogezegd geen kromme paprika’s, maar die consument wordt ook opgevoed door de supermarkten die hun kromme paprika’s voor bereidingen houden en de gavere exemplaren voor in de winkel. We zijn ook vervreemd van de landbouw, waardoor we onbewust zijn gaan denken dat rare vormen minder goed zijn".

Het volledige artikel kan u hier lezen.

 

CODUCO in de pers

Ondertussen kent iedereen in Brussel het Babylone bier gemaakt van oud brood naar een idee van CODUCO en op de markt gebracht door Brussels Beer Project. Ondertussen begint het idee de wereld te veroveren en is er een tweede variant opgedoken aan de andere kant van het Kanaal. Toast bier wordt gebrouwen volgens dezelfde prinicipe en blijft trouw aan het oorspronkelijk idee: reduceren van voedselverspilling met behulp van creatieve oplossingen.