Twitter icon
Facebook icon
Google icon
LinkedIn icon
e-mail icon

FAQ: puree van Cantillon

Over welk product gaat het precies?
Een gamma innoverende alcoholische fruitpurees, 100% circulair. Zonder toevoegingen van welke aard dan ook : het gaat over gecertificeerd biologische kersen (1), frambozen (2) en abrikozen (3).

Hoe smaken de purees?
De abrikozenpuree is het fruitigst, het zoetst. Je proeft de Lambik bijna niet.
De kersenpuree biedt het beste evenwicht tussen de fruitige smaak en de Lambik.
De frambozenpuree smaakt het meest naar Lambik. Hij is dan ook licht bitter en is bedoeld voor liefhebbers van Geuze.

Wat kan je doen met de puree?
Purees zijn het basisproduct van gastronomische recepten zoals sorbets of sauzen die een hartig gerecht opfleuren. Het is dus een BtoB-assortiment, waarbij de purees verkocht worden aan onze culinaire vaklui, die er BtoC-producten van maken. Dit is het geval voor ijsbereiders die de kersenpuree gebruiken om een sorbet van Cantillon-kersen te maken.

Op welke manier zijn ze circulair?
Het verse fruit dat wordt gebruikt in het productieproces van de fruitbieren van Cantillon, Framboise en Kriek, wordt na de gisting omgevormd tot smeuïge en zijdezachte purees, grondstoffen voor de bereiding van sorbets, sauzen, crèmes of compotes. Dankzij deze fruitpurees kan jaarlijks 20 ton voedselverspilling voorkomen worden.

Hoe smaken de purees?
De abrikozenpuree is het fruitigst, het zoetst. Je proeft de Lambik bijna niet.
De kersenpuree biedt het beste evenwicht tussen de fruitige smaak en de Lambik.
De frambozenpuree smaakt het meest naar Lambik. Hij is dan ook licht bitter en is bedoeld voor liefhebbers van Geuze.

Wat zijn de ingrediënten van de purees?
Biologische Lambik, fruit, dat is alles!
Er zijn geen toevoegingen, geen andere ingrediënten.
Het fruit dat voor de fruitige bieren wordt gebruikt, wordt gemengd met Lambik die gemiddeld 20 maanden oud is, en de maceratie duurt 4 tot 6 weken. De gerst en de mout die voor de Lambik worden gebruikt, zijn biologisch geteeld.
De puree bevat 4% alcohol.
Allergenen: alleen gluten (gerst) zijn aanwezig.
 
Wat is het kwaliteitsniveau van het product?
Het fruit wordt uit het vat gehaald, koel bewaard en de volgende dag direct verwerkt. Er is geen risico op bacteriële groei. De producten hebben een houdbaarheid van 6 weken, een bewaartijd die getest en gevalideerd is.
Bovendien garandeert de kwaliteit van de verwerking dat alle pitten en zaden zijn verwijderd, wat resulteert in een smeuïge, zijdezachte en aangename puree.

Hoeveel voedselverspilling kan vermeden worden?
Ongeveer 20 ton per jaar, vooral kersen en frambozen.

Waar kan ik deze producten vinden?
De puree is een BtoB-product, dat alleen kan worden gekocht door culinaire vaklui: ijsbereiders, restauranthouders, patissiers, bakkers, enz. Hij is verkrijgbaar in emmers van 1 en 5 liter bij CODUCO (caroline@coduco.be).

Sorbets op basis van puree kunnen worden geproefd in twee Brusselse ijssalons: Gelateria Il Monello, Jean Heymansstraat 2, Sint-Lambrechts-Woluwe en Zizi, Mutualiteitstraat 57A, 1180 Ukkel.

Wat is de prijs?
De purees worden verkocht aan 7 euro per liter, en kunnen rechtstreeks aan klanten geleverd worden.