Lopende projecten

Label grootkeukens Luxemburg

In 2020 zal CODUCO in samenwerking met IMS een label voor duurzame grootkeukens opzetten in het Groothertogdom Luxemburg. Het label wordt ontwikkeld voor het Ministerie van Landbouw en zal gebaseerd zijn op de eerdere ervaringen van CODUCO met het creëren van labels voor grootkeukens.

Glacier Gaston Goes Green

In samenwerking met ijsproducent Gaston en Atelier Groot Eiland gaat CODUCO in 2020 sorbet maken op basis van fruitoverschotten. In een eerste fase zal CODUCO zoeken naar de overschotten waarna we een proces gaan uitdenken om de overschotten te transformeren tot heerlijke sorbets.

Begeleiding ULB voor verduurzamen studentenrestaurant

CODUCO zal de ULB helpen om hun studentenrestaurant duurzamer te maken. Hiervoor gaan we de bestaande overheidsopdracht analyseren en gaat CODUCO een nieuw lastenboek schrijven waarin meer aandacht komt voor biologische producten, gezonde voeding en voedselverspilling.

Lastenboek schoolmaaltijden Etterbeek

CODUCO zal de gemeente Etterbeek helpen om hun studentenrestaurant duurzamer te maken. Hiervoor gaan we de bestaande overheidsopdracht analyseren en gaat CODUCO een nieuw lastenboek schrijven waarin meer aandacht komt voor biologische producten, gezonde voeding en voedselverspilling.

App voor meten voedselverspilling

CODUCO ontwikkelde voor IMS (Luxemburg) een applicatie voor smartphones om voedselverspilling in grootkeukens op eenvoudige wijze te kunnen volgen. De kok voert de verschillende soorten maaltijden in (soep, voorgerechten, hoofdgerechten…) en kan daarna iedere dag op 5 minuten zijn voedselverspilling ingeven. Nadien krijgt hij op vastgelegde momenten feedback over de voedselverspilling in zijn keuken.

Schoolmaaltijden Elsene

In 2020 zal CODUCO de gemeente Elsene begeleiden bij de zoektocht naar een meer duurzame oplossing voor de maaltijden in de gemeentescholen. Hiervoor gaan we een analyse maken van de behoeften en van de huidige situatie. Op basis daarvan gaan we diverse toekomstscenario’s ontwikkelen.

Begeleiding Waalse grootkeukens

In samenwerking met Biowallonie zal CODUCO diverse Waalse grootkeukens begeleiden rond duurzame overheidsopdrachten, voedselverspilling en andere duurzaamheidscriteria. Hierbij zal CODUCO optreden als expert en een reeks van tools ontwikkelen voor de grootkeukens.

Begeleiding HUB Brussel

CODUCO gaat, in opdracht van HUB Brussel, jonge ondernemers begeleiden bij de integratie van duurzame voeding in hun werking. Deze jonge ondernemers kunnen met behulp van HUB Brussel gratis gebruiken maken van de expertise van CODUCO om hun bedrijf verder uit te bouwen.

Zero waste in Vorst

CODUCO voert samen met LUC-LAB de gemeente Vorst een proefproject rond zero waste. Het project ondersteunt handelaars uit de gemeente om hun verpakkingsafval en voedselverspilling terug te dringen.

 

 

Waals netwerk van overheidsaankopers

In samenwerking met écoconso zette CODUCO in het Waalse Gewest  een netwerk van duurzame overheidsaankopers op. Het project omvat een helpdesk voor de redactie van duurzame lastenboeken voor overheidsopdrachten, de organisatie van diverse vormingen voor de betrokken overheidsaankopers en de uitreiking van een jaarlijkse prijs voor het meest duurzame lastenboek.

Pagina's