Twitter icon
Facebook icon
Google icon
LinkedIn icon
e-mail icon

Media

CODUCO in de Bruzz Magazine

CODUCO geeft op de website en in de krant van Bruzz zijn mening over voedselverspilling: "De consument wil zogezegd geen kromme paprika’s, maar die consument wordt ook opgevoed door de supermarkten die hun kromme paprika’s voor bereidingen houden en de gavere exemplaren voor in de winkel. We zijn ook vervreemd van de landbouw, waardoor we onbewust zijn gaan denken dat rare vormen minder goed zijn".

Het volledige artikel kan u hier lezen.

Afbeeldingsresultaat voor bruzz

CODUCO blijft duurzaam project in Ecuador ondersteunen

Net zoals de afgelopen 5 jaar heeft CODUCO beslist het project van Rio Muchacho te ondersteunen. Meer info over het project kan hier worden teruggevonden.
Rio Muchacho is biologische boerderij die al zijn afvalstromen herbruikt, toeristen laat kennis maken met biologische landbouw en onderwijs verschaft aan de plaatselijke kinderen. Rio Muchacho is een schoolvoorbeeld van duurzame consumptie: gebouwen opgetrokken uit lokaal hout, vegetarische en biologische keuken, recuperatie van alle afvalstromen... Door gebruik te maken van de rijkdom van de natuur slaagt dit project er al jaren in de lokale gemeenschap te voorzien van onderwijs en werkgelegenheid. Doordat de natuurlijke rijkdom niet wordt uitgeput, verzekert dit project de toekomst van de lokale gemeenschap op lange termijn. Kortom een mooi voorbeeld van duurzame consumptie waaruit we waardevolle lessen kunnen leren.

 

CODUCO opgenomen in brochure klimaat vriendelijke bedrijven

Logo Vlaams-Brabant Klimaatneutraal

De provincie Vlaams-Brabant wil klimaatneutraal worden. Dat kan ze uiteraard niet alleen: gemeenten, burgers, grote en kleine
organisaties, scholen, maar ook bedrijven trekken mee aan de kar. Deze brochure helpt om van jouw onderneming een echt klimaatbedrijf te maken. Met tips, concrete stappen en
praktijkvoorbeelden van andere ondernemingen geraak je een heel stuk vooruit op de weg naar klimaatneutraliteit. CODUCO wordt vermeld op p.18.

De volledige brochure kan hier worden teruggevonden.

 

Nieuwe vorming: ecologisch moestuinieren

CODUCO staat reeds sinds zijn oprichting bekend om zijn ecologische bedrijfsvoering. De verplaatsing gebeuren met de fiets of het openbaar vervoer, er worden enkel ecologische producten aangekocht en sinds juni 2014 heeft CODUCO zijn eigen pedagogische moestuin. De moestuin omvat verschillende soorten biologische groenten (courgettes, tomaten, salades, venkel, koolrabi, …). Voor de fruitliefhebbers is er een sectie met aardbeien en diverse soorten bessen. Tenslotte zijn er diverse kruiden terug te vinden zoals basilicum, salie, oregano, ...

Vanaf nu biedt CODUCO een vorming “moestuin in de stad” aan waarbij de deelnemers uitleg krijgen over het installeren en onderhouden van een ecologische moestuin. Voor meer informatie over deze vorming kan u contact opnemen met Rob Renaerts.

Recuperen van verse voedingsproducten in samenwerking met supermarkten

falseDeze handleiding heeft tot doel samenwerkingen op te zetten tussen sociale restaurants en supermarkten om op lokaal vlak voedselverspilling tegen te gaan. Ze is gebaseerd op een proefproject uitgevoerd in samenwerking met Delhaize, het sociaal restaurant van Atelier Groot Eiland en Seso (Sociale Dienst van de Socialistische Solidariteit), die eenmaal per maand voedselpakketten uitdeelt aan hulpbehoevenden.

Deze handleiding is gericht op sociale organisaties die een gelijkaardig project wensen op te zetten. Naast een beschrijving van de randvoorwaarden waaraan moet worden voldaan alvorens een project te kunnen
opstarten, bevat ze een reeks van praktische tips om het project vlot te laten verlopen. Aanvullend werd een evaluatieformulier gemaakt zodat u makkelijk uw eigen
project kan analyseren.

Kortom, u bent met deze handleiding gewapend om uw eigen project op te starten en te analyseren. Mocht u toch nog vragen hebben, kan u achteraan de brochure
een reeks van contactgegevens vinden van organisaties die u verder kunnen helpen.

false