Twitter icon
Facebook icon
Google icon
LinkedIn icon
e-mail icon

Visie

Alle producten die we aankopen en consumeren laten een sociale en ecologische voetafdruk achter. De productieprocessen zijn heel dikwijls bezoedeld door slechte werkomstandigheden en door een gebrek aan respect voor het milieu. Het publiek informeren over wat zich afspeelt achter de schermen van onze dagelijkse consumptie is reeds een eerste stap naar verandering.

Maar dit alleen is niet voldoende. Omdat het aanbod van duurzame producten nog te vertrouwelijk blijkt. Personen en organisaties die de keuze voor een meer verantwoorde consumptie willen maken, weten dikwijls niet hoe ze hun intenties concreet kunnen omzetten in daden en dit is dus een gemiste kans om bij te dragen tot een betere wereld.

CODUCO is ervan overtuigd dat ondernemingen en overheidsinstellingen een voorbeeld kunnen zijn en op die manier de markt kunnen laten evolueren naar veranderingen op grote schaal. Om hen daarin te steunen, wil CODUCO hen begeleiden met een pragmatische aanpak, gebaseerd op wetenschappelijke kennis en een ernstige expertise.

CODUCO past natuurlijk zelf alle principes toe die ze voorstellen aan hun klanten: ze geven voorkeur aan ecologische en fair trade leveranciers en hebben ook gekozen voor duurzame onderaannemers (Triodos, Ello Mobile, Greenhost.nl, Pandava, Cambio, enz.). De medewerkers doen de professionele verplaatsingen zo veel mogelijk met de fiets en het openbaar vervoer.

CODUCO blijft duurzaam project in Ecuador ondersteunen

Rio Muchacho logo Net zoals in 2011 en 2012 heeft CODUCO beslist het project van Rio Muchacho te ondersteunen. Meer info over het project kan hier worden teruggevonden: PDF icon RIOMUCHACHO.pdf

Rio Muchacho is biologische boerderij die al zijn afvalstromen herbruikt, toeristen laat kennis maken met biologische landbouw en onderwijs verschaft aan de plaatselijke kinderen. Rio Muchacho is een schoolvoorbeeld van duurzame consumptie: gebouwen opgetrokken uit lokaal hout, vegetarische en biologische keuken, recuperatie van alle afvalstromen... Door gebruik te maken van de rijkdom van de natuur slaagt dit project er al jaren in de lokale gemeenschap te voorzien van onderwijs en werkgelegenheid. Doordat de natuurlijke rijkdom niet wordt uitgeput, verzekert dit project de toekomst van de lokale gemeenschap op lange termijn. Kortom een mooi voorbeeld van duurzame consumptie waaruit we waardevolle lessen kunnen leren.