Team

Rob Renaerts (zaakvoerder)

foto rob

Rob Renaerts is van opleiding bio-ir en bezit een master diploma in environmental science and technology. Na een jaar in het onderwijs, belandde hij op de onderzoeksdienst van het OIVO. Gedurende 5 jaar kreeg hij de tijd om zich te verdiepen in onderzoek naar duurzame consumptie.

Vooral landbouw en voedingsconsumptie liggen hem , als hobbykok , nauw aan het hart. Hij schreef verschillende studies over de impact van onze voedingsconsumptie op het milieu.

Daarnaast specialiseerde hij zich in duurzaamheidslabels en overheidsaankopen. Hij stond in voor het onderzoek naar duurzaamheidslabels in het kader van de website labelinfo.be. Toen hij verhuisde naar het Netwerk Bewust Verbruiken werd hij coördinator van de website. Hier verdiepte hij zijn kennis van duurzame productie en consumptiepatronen. Tenslotte vond hij het tijd zijn eigen zaak te beginnen zodat CODUCO in het leven werd geroepen.

In zijn vrije tijd is hij vooral bezig met sport (tennis en voetbal) en het plannen van zijn volgende reis met de rugzak. Daarnaast geeft hij les in het volwassenenonderwijs bij Syntra.

Email: rob@coduco.be

Tel: 0488/994488

LinkedIn-profiel van Rob Renaerts weergeven Profiel van Rob Renaerts weergeven

Eloïse Noirfalise

Eloise heeft een  zwarte band in origami. Precisie, sequentieel zicht op operaties, visie op 360° : alle kwaliteiten van een goede analyste voedselveiligheid. Ze is ook bioingenieur. Ze heeft haar sporen verdiend in de ontwikkelingssamenwerking  en met levenservaringen  in Vietnam en India. Vervolgens vervoegde ze voor een paar jaar een internationaal team van trainers ter ondersteuning van de KMO ' s in de tuinbouw in de groenten- en fruitsector in Afrika en het Caribisch gebied. Dit  in het kader van een Europees programma: dit wil zeggen dat ze ervaring heeft met de omslachtige administratieve procedures . Met hart en ziel adviseert Elo projectdragers en professionelen in voedselcircuits, met respect voor de  regels en de gezondheid van de consument. Na een specialisatie in voedselhygiëne, besluit ze om te starten  in het team Coduco om  haar beroep uit te oefenen. Je kan niet naast haar kijken als je haar ontmoet : een kleine spring-in-het-veld (we proberen haar nochtans in te tomen door haar per fiets naar de 4 uithoeken van Brussel te sturen) en ze blinkt uit in originaliteit. Begin met haar niet te praten over moestuinen of nul-afval is, want daarover is ze zodanig gepassioneerd dat ze er een ganse dag over kan vertellen.

Email: eloise@coduco.be

Tel: 0489/319179

LinkedIn-profiel van Rob Renaerts weergeven Profiel van Eloise weergeven

 

Marielle Lefèvre

Met een baccelor buitenlandse handel op zak, vervolgt Marielle haar studies met een master in economische wetenschappen in Nederlands/Engels. Omdat ze nog niet goed weet welke richting ze professioneel zal kiezen, belandt ze in de detailhandel. Maar na 8 jaar en een grote verschuiving in haar levensstijl en   kwaliteit, beslist ze om het roer om te gooien en kiest ze voor het avontuur met Coduco. Een terugkeer naar de bron voor haar, want als kind, verbleef ze tijdens de vakanties op de boerderij van haar grootouders.
Van nature is ze actief en sociaal, ze onderneemt allerhande activiteiten, die haar persoonlijkheid mee bepalen en een inspiratiebron voor haar betekenen.
Gedurende 4 jaar is ze actief bij een NGO, waardoor ze meerdere keren de kans krijgt om naar Afrika te gaan. Ze ontplooit zich ook tijdens haar scoutstijd waar ze 4 jaar leidster is. Ze houdt ervan om ,met de rugzak, nieuwe landen, culturen en tradities te ontdekken. U heeft het al begrepen, Marielle is een bezige bij , die haar energie ook kwijt kan in de sport. Van kindsbeen af , na verschillende jaren in de dans, ontdekt ze haar grote passie : ultimate frisbee, een gemengde, fairplay sport, zonder scheidsrechter.
Op dit ogenblik is ze in de ban van duurzame ontwikkeling en de permacultuur. Ze stelt alles in het werk om in het dagelijkse leven op een verantwoorde manier te consumeren: ze onderhoudt een kleine moestuin, koopt lokale en bio producten en maakt haar eigen huishoudproducten.

LinkedIn-profiel van Jonathan Martens weergeven Profiel van Marielle Lefèvre weergeven

Kim Lebeau

Geïntrigeerd door internationaal humanitair recht, kiest Kim voor een juridische loopbaan. Tijdens haar studies, Erasmus opleiding  specialisatie milieu in Oslo, gaat haar interesse meer en meer uit naar internationaal milieu recht.

Koken was echter altijd haar echte passie. Net afgestudeerd als master in burgerlijk en strafrecht, begint ze aan kooklessen en doet ze haar eerste stages in de keukens van bekende restaurants.
Na een jaar in dit milieu, komt ze tot het besluit dat haar interesse voor voeding de keuken overtreft en dat ze meer ambitie beoogt. Ze komt in opstand tegen de voedselverspilling en de honger in de wereld en ze besluit zich meer in te zetten voor de bescherming van het milieu en de kansarmen. Ze begint aan een master ( één jaar in avondstudie) in Milieu wetenschappen en Beheer aan de ULB. Gelijktijdig doet ze enkele maanden stage bij EcoRes vanwege haar interesse voor hun project begeleiding van duurzame kantines.

Ze heeft een passie voor de zee en  gaat dikwijls zeilen in de Middellandse zee en ze is zeil monitrice bij ADEPS. Ze houdt van theater en muziek, ze schrijft en zingt graag en op dit ogenblik volgt ze een cursus cello. Ze houdt ervan om andere talen en culturen te ontdekken en gaat graag op reis om zo een permanente open visie te bewaren.

LinkedIn-profiel van Kim Lebeau weergeven Profiel van Kim Lebeau weergeven

Joost Van Den Cruyce

Joost Van den Cruyce is bio-ingenieur en informaticus. Hij combineert deze twee door zijn IT expertise aan te brengen bij projecten rond duurzame ontwikkeling. Hij startte zijn carrière bij het OIVO als onderzoeker in duurzame consumptie en consumentenvertegenwoordiger bij het FRDO, NBN en ANEC voor de thema’s duurzame ontwikkeling, IT en veiligheid. Sinds enkele jaren is Joost voornamelijk bezig met het opzetten en onderhouden van grote en kleine webapplicaties en tools die informatie uitwisseling bevorderen, en dit zowel voor overheid, NGO’s als bedrijven.

LinkedIn-profiel van Joost Van den Cruyce weergeven Profiel van Joost Van den Cruyce weergeven