Team

Rob Renaerts (zaakvoerder)

foto rob

Rob Renaerts is van opleiding bio-ir en bezit een master diploma in environmental science and technology. Na een jaar in het onderwijs, belandde hij op de onderzoeksdienst van het OIVO. Gedurende 5 jaar kreeg hij de tijd om zich te verdiepen in onderzoek naar duurzame consumptie.

Vooral landbouw en voedingsconsumptie liggen hem , als hobbykok , nauw aan het hart. Hij schreef verschillende studies over de impact van onze voedingsconsumptie op het milieu.

Daarnaast specialiseerde hij zich in duurzaamheidslabels en overheidsaankopen. Hij stond in voor het onderzoek naar duurzaamheidslabels in het kader van de website labelinfo.be. Toen hij verhuisde naar het Netwerk Bewust Verbruiken werd hij coördinator van de website. Hier verdiepte hij zijn kennis van duurzame productie en consumptiepatronen. Tenslotte vond hij het tijd zijn eigen zaak te beginnen zodat CODUCO in het leven werd geroepen.

In zijn vrije tijd is hij vooral bezig met sport (tennis en voetbal) en het plannen van zijn volgende reis met de rugzak. Daarnaast geeft hij les in het volwassenenonderwijs bij Syntra.

Email: rob@coduco.be

Tel: 0488/994488

LinkedIn-profiel van Rob Renaerts weergeven Profiel van Rob Renaerts weergeven

Eloïse Noirfalise

Eloise heeft een  zwarte band in origami. Precisie, sequentieel zicht op operaties, visie op 360° : alle kwaliteiten van een goede analyste voedselveiligheid. Ze is ook bioingenieur. Ze heeft haar sporen verdiend in de ontwikkelingssamenwerking  en met levenservaringen  in Vietnam en India. Vervolgens vervoegde ze voor een paar jaar een internationaal team van trainers ter ondersteuning van de KMO ' s in de tuinbouw in de groenten- en fruitsector in Afrika en het Caribisch gebied. Dit  in het kader van een Europees programma: dit wil zeggen dat ze ervaring heeft met de omslachtige administratieve procedures . Met hart en ziel adviseert Elo projectdragers en professionelen in voedselcircuits, met respect voor de  regels en de gezondheid van de consument. Na een specialisatie in voedselhygiëne, besluit ze om te starten  in het team Coduco om  haar beroep uit te oefenen. Je kan niet naast haar kijken als je haar ontmoet : een kleine spring-in-het-veld (we proberen haar nochtans in te tomen door haar per fiets naar de 4 uithoeken van Brussel te sturen) en ze blinkt uit in originaliteit. Begin met haar niet te praten over moestuinen of nul-afval is, want daarover is ze zodanig gepassioneerd dat ze er een ganse dag over kan vertellen.

Email: eloise@coduco.be

Tel: 0489/319179

LinkedIn-profiel van Rob Renaerts weergeven Profiel van Eloise weergeven

 

Els De Geest

Els houdt van talen en studeerde vertaling : Nederlands, Engels en Frans. Natuur en milieu lagen haar altijd al na aan het hart. Ze ging dan ook op cursus natuurgids, volgde twee jaar milieukunde aan de Universiteit van Antwerpen en werkte meer dan 20 jaar voor milieuorganisaties waar ze schreef, actie voerde, vertaalde en sensibiliseerde. Ze deed dat onder andere voor Greenpeace, Bond Beter Leefmilieu en voor écoconso.

Tijdens een loopbaanonderbreking volgde ze de cursus biologische landbouw georganiseerd door de Waalse vzw Crabe. Ze kon meteen een paar maanden lang de handen in de grond steken, boerderijen bezoeken en met boeren praten over hun leven en werk. Wat haar blik op voedsel grondig veranderde.

Bij Coduco zorgt ze voor tweetalige communicatie en neemt ze administratie voor haar rekening.

Als Els niet aan de computer zit, trekt ze door de natuur met de rugzak, bestudeert en bewondert ze de plantenwereld en leert ze zoveel mogelijk bij over de relatie plant-dier-mens. Ze is ook studente shiatsu, een Japanse methode voor welzijn en ontspanning.

Kim Lebeau

Geïntrigeerd door internationaal humanitair recht, kiest Kim voor een juridische loopbaan. Tijdens haar studies, Erasmus opleiding  specialisatie milieu in Oslo, gaat haar interesse meer en meer uit naar internationaal milieu recht.

Koken was echter altijd haar echte passie. Net afgestudeerd als master in burgerlijk en strafrecht, begint ze aan kooklessen en doet ze haar eerste stages in de keukens van bekende restaurants.
Na een jaar in dit milieu, komt ze tot het besluit dat haar interesse voor voeding de keuken overtreft en dat ze meer ambitie beoogt. Ze komt in opstand tegen de voedselverspilling en de honger in de wereld en ze besluit zich meer in te zetten voor de bescherming van het milieu en de kansarmen. Ze begint aan een master ( één jaar in avondstudie) in Milieu wetenschappen en Beheer aan de ULB. Gelijktijdig doet ze enkele maanden stage bij EcoRes vanwege haar interesse voor hun project begeleiding van duurzame kantines.

Ze heeft een passie voor de zee en  gaat dikwijls zeilen in de Middellandse zee en ze is zeil monitrice bij ADEPS. Ze houdt van theater en muziek, ze schrijft en zingt graag en op dit ogenblik volgt ze een cursus cello. Ze houdt ervan om andere talen en culturen te ontdekken en gaat graag op reis om zo een permanente open visie te bewaren.

LinkedIn-profiel van Kim Lebeau weergeven Profiel van Kim Lebeau weergeven

Joost Van Den Cruyce

Joost Van den Cruyce is bio-ingenieur en informaticus. Hij combineert deze twee door zijn IT expertise aan te brengen bij projecten rond duurzame ontwikkeling. Hij startte zijn carrière bij het OIVO als onderzoeker in duurzame consumptie en consumentenvertegenwoordiger bij het FRDO, NBN en ANEC voor de thema’s duurzame ontwikkeling, IT en veiligheid. Sinds enkele jaren is Joost voornamelijk bezig met het opzetten en onderhouden van grote en kleine webapplicaties en tools die informatie uitwisseling bevorderen, en dit zowel voor overheid, NGO’s als bedrijven.

LinkedIn-profiel van Joost Van den Cruyce weergeven Profiel van Joost Van den Cruyce weergeven