Voltooide projecten

CODUCO maakt bier op basis van oud brood

CODUCO had in 2013 het idee om bier te brouwen op basis van oud brood. CODUCO bracht verschillende spelers samen om dit bier te ontwikkelen en te brouwen. Zo levert Delhaize dagelijks onverkocht vers brood. Dat brood wordt vervolgens opgehaald, tot meel gemalen en verpakt door Atelier Groot Eiland, dat langs het kanaal in Brussel gevestigd is. Na een jaar van prototype-ontwikkeling en testen, creëert Brussels Beer Project een atypisch recept op basis van 30 % brood. Het bier is nu te koop onder de naam Babylone.

Opleiding overheidsopdrachten VMM

Begin 2019 gaf CODUCO de aankopers van de VMM een opleiding rond overheidsopdrachten. Deze opleiding legde de nadruk op de praktische toepassing van duurzaamheidscriteria in bestekken. Daarnaast sloten we een contract af voor een helpdesk rond duurzame overheidsopdrachten.

Reductie voedselverspilling UZ VUB

In samenwerking met het UZ VUB volgde CODUCO de voedselverspilling in het ziekenhuis van nabij op. Op basis van de cijfers maakten we een actieplan om de verspilling terug te dringen. Hierbij werkten we rond de aanpassing van de menu’s, het bestelsysteem en een hele reeks andere factoren.

Verse soep voor scholen

Samen met de gemeente Sint-Gillis werd een proefproject uitgewerkt om de kinderen van de gemeentescholen te voorzien van verse soep op basis van onverkochte groenten. Hiervoor zal worden samengewerkt met de dakozenorganisatie l'Îlôt.

 

Begeleiding grootkeuken La Cambre

De hogeschool La Cambre wil het aanbod van de grootkeuken vernieuwen en laten evolueren in de richting van duurzame voeding. Hiervoor doet ze beroep op CODUCO. Na een grondige audit van de werking van de keuken stelden we een actieplan op om de keuken te verduurzamen. Ook hielp CODUCO bij de uitvoering van het actieplan.

Reductie verpakkingsafval

In opdracht van Sodexo deed CODUCO onderzoek om het verpakkingsafval te verminderen in twee scholen. Hierbij voerden we een audit uit en deden we een zoektocht naar alternatieven om het verpakkingsafval terug te dringen.

 

Business plan duurzame schoolmaaltijden

In opdracht van Crédal hielp CODUCO mee te schrijven aan een businessplan rond schoolmaaltijden voor drie Brusselse gemeenten. De focus lag op de creatie van tewerkstelling en de introductie van meer gezonde en verse producten.

 

Opleiding overheidsopdrachten FOD economie

Eind 2018 gaf CODUCO de aankopers van de FOD economie een opleiding rond overheidsopdrachten. Deze opleiding werd gegeven in het Frans en het Nederlands. De nadruk lag op de praktische toepassing van duurzaamheidscriteria in bestekken.

 

Facilitator duurzame voeding

In opdracht van Leefmilieu Brussel trad CODUCO op als facilitator duurzame voeding voor het Brussels Gewest. Het doel van het project was ondersteuning en opleiding te bieden aan niet-commerciële projectdragers rond alle aspecten van duurzame voeding (verspilling, lokale seizoensproducten...).

Opleiding circulaire economie

CODUCO ontwikkelde voor Syntra Brussel de opleiding tot circulair coach. Deze opleiding ging in september 2018 van start en richt zich tot ondernemers die willen kennis maken met circulaire economie. CODUCO neemt eveneens een deel van de lessen van de nieuwe opleiding voor zijn rekening.

Pagina's